Waarom Iamb&b trots is op de Europride

Waarom Iamb&b trots is op de Europride

Iamb&b is een groot fan van de Gaypride. Hoewel er over de hele wereld Prides zijn, is het feest in Amsterdam uitgegroeid tot een volksfeest waar iedereen welkom is. Het doet er niet toe waar je vandaan komt, wat je geaardheid is en ook je religie is van ondergeschikt belang. De pride en de bijbehorende canal parade zijn een viering van de diversiteit. Of je nou in je tangaslip op een boot het feest viert of misschien wat gekleder langs de kant, iedereen is welkom en er is overal plezier en wederzijds respect. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Airbnb service bedrijf?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Airbnb service bedrijf?

Steeds meer mensen verhuren hun woning via platforms als Airbnb, Wimdu of Booking.com. Na een paar keer zelf schoon gemaakt te hebben, check-ins geregeld te hebben, en 's nachts gebeld worden door een gast die de sleutel kwijt is of de verwarming niet snapt kiezen verhuurders er vaker en vaker voor om hier hulp bij in te schakelen. Maar waar moet je op letten als je jouw Airbnb uitbesteedt?
 

Wat betekent een meldplicht voor Airbnb verhuurders voor jou?

Wat betekent een meldplicht voor Airbnb verhuurders voor jou?

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie van de SP die gemeenten in staat moet stellen een meldplicht voor vakantieverhuur in te voeren.  Het is een lang gekoesterde wens van D66 Amsterdam en de Gemeente Amsterdam en het lijkt er nu van te gaan komen. Wethouder Laurens Ivens hoopt hier mee een extra wapen te hebben in de strijd tegen illegale hotels en op die manier vakantieverhuur voor bewoners in stand te kunnen houden. 
 

Airbnb gaat buren vragen om recensies

Er is veel te doen over de overlast die het verhuren van je woning op websites als Airbnb kan veroorzaken. Airbnb lijkt zich hier van bewust en kondigt aan de buren meer te gaan betrekken bij de woningverhuur. De woningdeel site biedt binnenkort buren van de aanbieders de mogelijkheid om recensies over de gasten te schrijven. Dat meldt nu.nl

Woningaanbieders krijgen zo een beter inzicht in hoe de gasten zich gedragen als ze zelf niet aanwezig zijn en dit moet helpen in de strijd tegen overlast. De komende weken wordt de functie uitgerold in verschillende landen. Airbnb hoopt hier mee het probleem op te lossen dat buren nergens met hun klachten terecht kunnen en er niets aan gedaan wordt als ze klachten hebben.

Dirk Minnebo van Iamb&b juicht de ontwikkeling toe: "Wanneer wij iemand helpen met het verhuren van zijn of haar huis geven we altijd kaartjes aan de buren met ons nummer zodat ze ons bij overlast altijd kunnen bellen, goed om te zien dat Airbnb dit nu als bedrijf ook oppakt" Het is goed dat Airbnb nu buren de mogelijkheid geeft om gehoord te worden. Het is afwachten hoe dit praktisch uitgewerkt gaat worden. Hoe wordt de privacy gewaarborgt bijvoorbeeld? Ook het daadwerkelijk ingrijpen bij overlast blijft lastig als je zelf op de bahama's zit. Daarom adviseert Iamb&b om altijd een lokaal contact persoon voor je buren en gasten te hebben.

*update: t originele persbericht van airbnb*

"We are proud to have built a respectful and compassionate community. Most Airbnb hosts are sharing the home they live in and we give them tools they need to only welcome respectful travelers. If issues do arise, we work with our community to try and resolve them. In the next month we are planning to start offering a new feature on our website that will enable neighbors to register a complaint directly to our customer service team for follow up. We will have more details when we formally launch the product in the coming weeks."


Meer weten over de service van Iamb&b? 

Voorstel voor verandering toeristenbelasting

Het college van Amsterdam kwam vandaag met nieuwe voorstellen om de drukte in Amsterdam te bestrijden en de kwaliteit van de wijken te verhogen. 

Een van de nieuwe plannen is om de toeristen belasting binnen de ring te verhogen, van 5% naar 6% en buiten de ring te verlagen naar 4%. Dit moet spreiding van toerisme bevorderen en en daarbij 12 miljoen per jaar extra opleveren. Dit geld moet worden ingezet om de stad na evenementen sneller schoon te maken en de stad leefbaarder te houden. 

Wil je weten wat de veranderingen voor jou als verhuurder betekenen? Mail dan naar support@iambnb.nl 

Airbnb wint terrein op hotels in Nederland

Airbnb wint terrein op hotels in Nederland

Steeds meer toeristen die ons land aandoen kiezen voor een verblijf bij mensen thuis in plaats van een hotel.  Een huis of kamer boeken van particulieren is heel gemakkelijk via boekingplatforms als Airbnb, Wimdu, Housetrip en zelfs Booking.com. Voor minder geld dan een hotel krijg je vaak een hele woning in plaats van een standaard hotelkamer en steeds meer gasten kiezen dan ook om in het huis van Nederlanders te verblijven.