Je huis verhuren in amsterdam

'Ik wil mijn huis in Amsterdam tijdens mijn vakantie verhuren, waar moet ik aan voldoen?'

Als je, je huis wil verhuren tijdens je vakantie, tijdens het verkopen, of omdat je om andere redenen je huis tijdelijk niet gebruikt, zijn er een aantal regels waar je aan moet voldoen volgens de gemeente Amsterdam.

Hieronder de regels voor vakantieverhuur. (bijvoorbeeld via airbnb of wimduu)

 

Vakantieverhuur is gebonden aan regels. Iambnb houdt hier voor u toezicht op. Aan de volgende voorwaarden moet u voldoen als u uw woning aan toeristen wilt verhuren:

Toestemming van verhuurder of VvE
- Vakantieverhuur kan alleen als u eigenaar bent van de woning of als u toestemming heeft van de verhuurder. Woningeigenaren die in een Vereniging van Eigenaren (VvE) zitten, moeten vooraf toestemming vragen aan de VvE.

Brandveiligheid
- Uw woning moet in het belang van de tijdelijke huurders en uw buren aan de noodzakelijke brandveiligheidseisen voldoen. Meer informatie over het nemen van brandveiligheidsmaatregelen vindt u op de website van de brandweer.

Maximaal 4 personen
- U mag uw woning aan niet meer dan vier personen tegelijkertijd verhuren.

Belasting betalen
- Net als alle andere logiesaanbieders die in Amsterdam tegen betaling overnachtingen aanbieden aan toeristen, moet u toeristenbelasting betalen.

IamBnb zal bij de eerste kennismaking inspecteren of de woning aan de brandveiligheidseisen voldoet. Wij zullen nooit woningen verhuren aan meer dan 4 personen tegelijk en wij zullen de toeristenbelasting voor u betalen. U dient ons een kopie van schriftelijke toestemming van de VVE of van uw verhuurder te verschaffen. Op deze manier zorgen wij er samen voor dat uw woning volgens de regels verhuurd mag worden.