Je airbnb uitbesteden: wel of niet op je eigen account?

Een vraag die wij vaak krijgen is:
'Ik verhuur mijn woning via een tussenpersoon, kan ik dan wel mijn eigen account behouden?'

Een begrijpelijke vraag, maar het is belangrijker om jezelf af te vragen of je de advertentie op je eigen account  of op het account van je tussenpersoon wil zetten. We zetten hier de voordelen van beide opties op een rij zodat je zelf kan kiezen

Voordelen voor Adverteren op je eigen account

1. Je blijft eigenaar van je advertentie.
Dit klinkt logisch maar wanneer je je advertentie op een ander account zet ben je de eigendom kwijt. Wanneer je met je eigen account werkt kan je altijd wisselen van tussenpersoon of het zelf weer gaan doen.

2. Je behoudt je reviews
Als je al een account hebt behoud je de reviews die je zelf zorgvuldig hebt opgebouwd. Jouw appartement komt dan hoger in de zoekresultaten en dat leidt tot meer boekingen. Andersom geldt ook dat als je ooit weg wil bij de tussenpersoon dat je de reviews dan meeneemt. Je kan dus wisselen van tussenpersoon zonder dat je weer op 0 begint.

3. Je kan de verhuur af en toe zelf doen
Soms heb je geen tussenpersoon nodig, als je een weekendje weg gaat kan je de check-in misschien wel zelf regelen. Wanneer je je eigen account houdt kan je het beheer af en toe wisselen. Wij zien dat 95% van onze klanten er voor kiezen het dan ook door ons te laten doen omdat ze tevreden zijn over de rest van services maar we bieden je graag de vrijheid

4. Je kan je profiel gebruiken tijdens je eigen vakantie
Steeds meer hosts kijken kritisch naar jouw reviews voor ze je aanvraag accepteren. Als mede host komt je betrouwbaarder over en heb je een grotere kans dat je aanvraag geaccepteerd wordt. Je kan ook wat makkelijker onderhandelen over de prijs of late check-out. Zo maak je dus dubbel winst!

5. Het is makkelijker om superhost te worden
Het is belangrijk om met je account de superhost status te bereiken. Als superhost krijg je veel meer boekingen en verdien je dus meer geld! Als je listing op het account van een tussenpersoon staat is het bijna onmogelijk om superhost te worden. Wanneer je tussenpersoon namelijk 1x een boeking annuleert in een van zijn appartementen kan hij al geen superhost meer worden. En ook een eventuele lagere waardering van andere appartementen staat de superhost status voor jouw paleisje in de weg.  Met je eigen account staat niets je in de weg om met de hulp van Iambnb de felbegeerde superhost status in de wacht te slepen.

6. Individuele verhuurders doen het beter dan grote bedrijven
De gemiddelde huurder wil lievere een appartement huren van een authentieke verhuurder dan van een groot bedrijf. Uit ons gasten onderzoek is gebleken dat gasten dol zijn op de persoonlijke benadering van de individuele verhuurder ondersteund door een professioneel bedrijf dat zorgt voor schoonmaak, communicatie en een soepele check-in. Je bent als individuele verhuurder  beter vindbaar in de zoekresultaten en gasten zien duidelijker van wie ze het appartement echt huren.

Voordelen voor Adverteren op account sleutelbedrijf

1.  Anonimiteit
Wanneer je je woning verhuurt via een tussen persoon kan je dit anoniem doen. Niemand hoeft te weten dat jij er achter zit en dat kan prettig zijn als je wat meer privacy wil hebben.

2. De gast ziet de reviews die het bedrijf bij andere listings heeft opgebouwd
Dit kan een voordeel zijn omdat de gast dan weet dat hij met een professionele verhuurder te maken heeft. Het kan de gast ook afschrikken en er zijn betere manieren om aan te geven dat jij goed voor de gast zult zorgen.

3. Het is in het voordeel van het sleutelbedrijf zelf
Als jouw advertentie op het account van je tussenpersoon staat is het moeilijker om het weer zelf te doen of te switchen van tussenpersoon. Denk daarom goed na of dit wel een situatie is die je wil. 

Afhankelijk van je situatie en voorkeuren kan je er dus voor kiezen om je woning op je eigen account of op een extern account te verhuren. Bij Iambnb laten we de keuze altijd aan jou en adviseren we je graag wat in jouw situatie het beste werkt. Meld je aan voor een intake gesprek zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

UPDATE: Airbnb heeft afgelopen kerstperiode een groot aantal listings offline gehaald die niet aan hun voorwaarden voldoen. Het lijkt er op dat het meespeelt dat veel van die listings op het account van grote verhuurders stond. Daarmee zijn veel zorgvuldig opgebouwde recensies verloren gegaan. Kies daarom altijd dat je je listing op je eigen account wilt houden. 

Meer weten over de verhuur van je woning?