Airbnb Open in Parijs

Afgelopen weekend vond in Parijs met meer dan 5000 hosts van over de hele wereld en 600 Airbnb werknemers de grootste Aibnb conferentie ooit plaats. De Airbnb Open 2015. 

Tijdens de conferentie werden nieuwe features gelanceerd, kon je in gesprek met werknemers van het bedrijf en met hosts van over de hele wereld, er was tijd voor feedback en een hoop tips in tricks om je appartement nog beter te verhuren. Iamb&b was hier natuurlijk bij. 

Ik had me voorgenomen om een hele serie blogs te schrijven om de insider tips&tricks met jullie te delen. Maar toen overschaduwde de aanslagen in Parijs het hele event. We leven mee met de vele slachtoffers en hun nabestaanden. Daarnaast zijn we erg blij dat we zelf geen gevaar hebben gelopen en onze familie, vrienden, collega's en co-hosts die in Parijs waren veilig zijn. 

De opgedane kennis gebruiken we nu al en we zullen die later met jullie delen. Er is echter een filmpje dat ik nu wel al met jullie wil delen. 
Het is een filmpje dat we vrijdag een paar uur voor de aanslagen zagen en dat sindsdien in mijn hoofd zit. 

De aanslagen in Parijs stonden in zo'n groot contrast met het gevoel dat daarvoor leefde bij de duizenden hosts die van over de hele wereld bij elkaar kwamen. Die hun huis open stellen voor vreemden van over de hele wereld. Die dat natuurlijk óók doen om geld te verdienen, maar die ook vertrouwen hebben in de goedheid van de ander, die vertrouwen dat hun huis heel blijft, dat hun spullen niet gestolen worden en die soms vriendschappen sluiten met hun gasten die hun hele leven zullen stand houden. Het geloof in de goedheid van de mens, en het handelen vanuit vertrouwen in de ander, de onbekende, is iets dat we na dit weekend misschien nog wel harder nodig hebben dan ooit.