Waarom Airbnb gasten goed zijn voor Amsterdam.

De laatste tijd is er veel te doen om de drukte in Amsterdam. Er komen steeds meer bewoners, toeristen en men is bang voor een Nutella monocultuur. Aan de andere kant storen de meeste Amsterdam zich helemaal niet aan de drukte en stellen ze zelfs dat Amsterdam juist hierdoor een wereldstad is met divers aanbod aan horeca, musea en middenstand. Het is goed voor de stad!

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten toeristen die ons land aan doen. De meest herkenbare zijn de vrijgezellenfeestjes. Een gast die ludiek een piemelcostuum heeft aangetrokken of 10 vrouwen met een diadeem met bruidssluier. Het type toerist dat een bierfiets huurt, dronken voor je deur gaat zitten en niet veel verder komt dan de wallen en de Dam. 

Daarnaast komt er nog een heel ander type toerist naar Amsterdam. Het type dat graag buiten het centrum verblijft, die wil leven als de locals en die buiten de gebaande paden gaat. Deze toerist wil geen toerist zijn, maar tijdelijk in Amsterdam wonen. 

Uit onderzoek van Airbnb blijkt ook dat deze gast het liefst naar lokale horeca gaat en zijn of haar vakantiegeld het liefst lokaal besteedt.  Daarnaast geeft de gast die bij mensen thuis slaapt gemiddeld 51% meer uit dan de doorsnee toerist, waarvan ze zo'n 179,- per verblijf aan locale middenstand en ondernemers. 

Dat mensen hun huis openstellen voor gasten is goed voor Amsterdam omdat het toerisme spreidt, een leuker soort toerist trekt en zorgt voor meer omzet voor lokale ondernemers. Het verdiende geld stroomt in de zakken van Amsterdammers in plaats van de zakken van multinationals en dat is goed voor de stad.


Iamb&b helpt mee aan de spreiding van toerisme en helpt honderden Amsterdammers om wat extra geld te verdienen tijdens hun vakantie. Wil je ook geld verdienen met je huis? Meld je aan

 

woningen iamb&b in amsterdam