Hotels liggen niet wakker van Airbnb

Dat meldt althans de Telegraaf ($). Volgens de krant hoeft de hotelsector zich niet druk te maken om het groeiende aanbod op Airbnb omdat het toerisme hard groeit in Nederland. Het CBS publiceert vandaag cijferes waarin de Nederlandse hotelsector zelfs een groei laat zien van 8% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Daarmee zijn de hotels koploper in de Horeca. 

Airbnb verhuurders zien volgens Dirk Minnebo van Iamb&b een nog sterkere groei. 'Je ziet dat steeds meer mensen de unieke ervaring willen om in plaats van als toerist, een stad als tijdelijke bewoner te beleven.' De vraag naar appartementen is dan ook groter dan het aanbod volgens Minnebo: 'Hoewel steeds meer mensen inzien dat ze een aardig extraatje kunnen verdienen met hun woning tijdens de vakantie, is het toch ook een hoop werk. Wij springen in dat gat' 

Iamb&b helpt mensen met het verhuren van hun woning omdat deze tijdelijk of gedeeltelijk leeg staat. Hierbij nemen ze niet alleen al het werk uit handen, ze zorgen in veel gevallen ook nog voor een hogere omzet en betere recensies. Je hoeft niets te doen en verdient geld vanuit je hangmat. 

Meer weten? Meld je aan