Offensief tegen Airbnb in sociale huurwoningen

De gemeente Amsterdam en woningcoöperaties starten een offensief tegen de illegale onderhuur van sociale huurwoningen op platformen zoals Airbnb. Dat meldt de telegraaf ($) 
De woningcoöperaties schatten dat ongeveer 7% van hun woningen illegaal onderverhuurd worden aan toeristen of tijdelijke bewoners. 

Iamb&b laat bij monde van mede-oprichter Dirk Minnebo weten blij te zijn met betere handhaving, maar ook graag te zien dat mensen met een sociale huurwoning wel hun huis mogen verhuren. "Het is nu zo dat vooral de rijkere inwoners van Amsterdam kunnen profiteren van het toerisme door hun koop- of vrije sector woning te verhuren. Het zou natuurlijk mooi zijn als de mensen die het geld het hardst nodig hebben ook een graantje kunnen meepikken."

Iamb&b gaat dan ook graag het gesprek aan met woningcoöperaties en de gemeente om te kijken hoe ook sociale huurders op een maatschappelijk verantwoorde manier mee kunnen profiteren van de aantrekkende economie.

Meer informatie over de legale kant van onderhuur en recente gerechtelijke uitspraken klik hier.