6 tips voor Airbnb verhuur

6 Tips voor een goede airbnb ervaring

Hoewel Airbnb steeds meer ingeburgerd raakt is het toch altijd spannend om in het huis van een vreemde te overnachten. Zal het huis lijken op de foto’s, welke spullen mag ik wel of niet gebruiken, hoe werkt de verwarming is er wel iemand om me de sleutel te geven, maar vooral: Is het huis wel schoon? Hieronder daarom 6 Tips voor een goede Airbnb ervaring voor jou als verhuurder en voor je gasten. Meer weten? Kom naar ons event

  1. Zorg dat je appartement schoon is. Niets is vervelender voor een gast dan het vinden van beschimmeld eten in de koelkast of om tijdens het douchen haren van de verhuurder uit het putje te moeten vissen. Zorg daarom dat je apartment hotelkwaliteit schoon is.

  2. Geef je gasten een warm welkom met een welkomstpakket. Zorg voor de essentials zoals zeep, shampoo wc-papier en koffie/thee. Schrijf een persoonlijke welkomstbrief waarin je je gasten welkom heet en je ze uitlegt hoe alles in huis werkt en met de wificode. Wil je een stapje extra zetten? Zorg dan dat er biertjes koud staan, dat je gast korting krijgt bij de de fietsverhuur en een kaart van de stad

  3. Voor- tijdens en na de boeking is het belangrijk om goed te communiceren met je gast. Leg ze van te voren de huisregels uit en hoe ze bij je appartement komen. Reageer snel op vragen en zorg dat je altijd snel bereikbaar bent in het geval je gasten je hulp nodig hebben.

  4. Maak je huis hufterproof. De meeste gasten die je zult ontvangen zullen je huis netter achterlaten maar je moet je voorbereiden op mensen die dat niet doen. Laat geen contant geld of waardevolle spullen rond slingeren, haal breekbare objecten weg en het is ook niet erg om het kabeltje uit je stereo installatie te halen, je hebt immers ook buren.

  5. Zorg ook dat je huis veilig voor gasten. Al de dingen waar jij van weet dat ze een handleiding hebben zoals trapleuningen waar je niet aan mag hangen, electriciteitsdraden die nog niet weggewerkt zijn, ramen die je heel voorzichtig open moet doen omdat ze er anders uitvallen, sloten die alleen op een bepaalde manier open gaan, zijn voor jou heel normaal maar voor je gasten niet . Loop daarom nog een keer je huis door en kijk of alles veilig is.

  6. Er komen mensen met koffers je trappenhuis in. Er zullen vreemde mensen op rare tijden in de nacht thuiskomen. Soms zullen ze de verkeerde bel indrukken en ze zullen in ieder geval opvallen voor je buren. Licht deze daarom altijd in. Vertel ze wat je gaat doen, wanneer je je huis gaat verhuren en geef ze een nummer dat ze altijd kunnen bereiken in het geval van onverhoopte overlast.

 

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de verhuur uit te besteden, bij Iamb&b helpen we je graag verder