Je eigen huis verhuren aan zakenmensen op Airbnb

Steeds meer Airbnb verhuurders richten zich op zakelijke klanten. Deze veroorzaken namelijk zelden overlast, laten je huis netjes achter, zijn minder seizoensgebonden én hebben vaak een goedgevulde portemonnee van de baas mee. Wij van Iamb&b schrijven hier een paar tips op hoe je de zakelijke reiziger het beste in huis haalt.

1. Wat voor zakenreiziger wil je binnen halen?
Is jouw woning naast de RAI of juist bij het World Fashion Centre, of zit je naast Tuschinsky en ga je op vakantie tijdens het IDFA documentaire festival? Bedenk goed voor welke zakelijke gast jouw woning geschikt is en optimaliseer je woning voor dat type gast. 

2. Zorg voor een werkplek en supersnelle WIFI
Jouw zakenreiziger zal thuis nog mails willen beantwoorden, dingen willen regelen of even skypen met het thuisfront. Het is belangrijk dat je een prettige werkplek creëert en dat je WIFI supersnel en betrouwbaar is. 

3. Zet instant boeken aan
Vaak worden de accommodaties voor zakenreizigers geboekt door iemand van de reisafdeling of de secretaresse van jouw reiziger. Zorg daarom dat direct boeken aan staat. Zo maak je hun werk makkelijker en wordt je eerder geboekt. 

4. Maak een local guide
Jouw zakelijke gast heeft geen tijd om op zijn gemakje de stad te ontdekken en de leukste tentjes zelf te zoeken. Hij wil een lekkere snelle hap of een mooie locatie voor een zakenlunch. Zorg voor een mooi overzicht van tentjes in de buurt van je huis of rond de conferentiecentra in de stad zodat je gast meteen weet waar hij heen kan. 

5. Maak je huis Airbnb Zakelijk proof
Airbnb heeft een speciale boekingsportal gemaakt voor de zakelijke reiziger. Wil je met je woning in aanmerking komen voor deze pagina moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zo moet moet het gaan om een gehele woning en moet deze rook- en huisdieren vrij zijn.
Je hebt minimaal 3 reviews en minimaal 60% van deze reviews geven 5 sterren voor netheid en nauwkeurigheid en je reageert binnen 24 uur op minimaal 90% van je aanvragen.

De ruimte moet ook voorzien zijn van de volgende speciale voorzieningen:

  •  Draadloos internet‬‪
  •  Een laptopvriendelijke werkplek‬‪
  •  24 uur per dag toegang (dit kan via een sleutelkastje, portier, sleutelloze toegang of een andere manier van 24-uurs toegang)‬‪
  •  Een rookmelder‬‪
  •  Een koolmonoxidemelder‬‪
  •  Basisvoorzieningen (wc-papier, schone handdoeken en beddengoed)‬‪
  •  Een strijkijzer‬‪
  •  Kledinghangers
  •  Een föhn‬‪
  •  Shampoo‬‪

6. Schakel Iamb&b in
Met Iamb&b maken we jouw woning klaar voor de zakelijke reiziger. Zo regelen wij wc-papier, shampoo, handdoeken en beddengoed en andere essentials. De zakelijke reiziger kan  via ons goedkoop taxi's boeken, kan elk moment inchecken en kan zijn bagage bij ons achter laten als hij meetings heeft maar al uitgecheckt is. 
Daarnaast werken we met een aantal internationale bedrijven die vaak tijdelijke collega's naar Amsterdam halen. Deze gasten plaatsen we in door ons beheerde appartementen. Bijvoorbeeld in die van jou!