Schoonmaken

Hoe maak je de verhuur van je B&B-locatie een nog groter succes?

Het is altijd spannend om je huis te verhuren  aan onbekenden. Niet alleen of je jouw locatie weer ongehavend zal aantreffen maar ook of het weer keurig schoon is; je wilt als eigenaar niet merken dat je huis verhuurd is geweest, behalve aan je bankrekening natuurlijk.

Eén van de belangrijkste pijlers van ons succes is een fantastische schoonmaak van alle locaties. Als eigenaar zorg je voor een keurige oplevering voor verhuur en je wil vanzelfsprekend je huis op z’n minst net zo schoon aantreffen bij thuiskomst. Een strak gestuurde schoonmaak, aan de hand van een vastgesteld programma, gaat effectief en grondig door de locatie, haalt de bedden af en maakt ze weer op voor de nieuwe gasten  zodat elke gast in een perfect schoon huis aankomt.

Het is voor je referenties cruciaal dat je woning een prettige, verzorgde en zeker ook hygiënische uitstraling heeft. Reinheid is geen bijzaak, het is de kern van een prettig verblijf voor je gasten.

We hebben een aantal tips om je woning perfect schoon en gastvrij aan te bieden:

  • Sheets & towels: wij verzorgen een keurig opgemaakt bed, netjes gepresenteerde schone, frisse handdoeken en voor elke gast een heerlijke lotion en shampoo. Dit maakt dat je eigen handdoeken en douche/bad-benodigdheden opgeruimd  mogen worden.
  • Bed: Wij adviseren een molton op het matras, 2 goede kussens en een opgevouwen dekbed zodat wij efficiënt aan de slag kunnen met het opmaken.
  • Schoonmaak: wij nemen onze eigen schoonmaakmiddelen & -materialen mee. Wij gebruiken geen scherpe volledig afbreekbare schoonmaak-middelen. Daar waar echt nodig gebruiken wij een beetje chloor en een antikalk. Vloeren worden niet nat gemopt, vlekken worden wel verwijderd (voor zover dit kan met onze middelen). Tevens adviseren wij de stofzuiger, schoon, gebruiksklaar te leggen voor de gasten alsmede onze schoonmaak medewerkers.
  • Spullen opruimen: een opgeruimd huis is voor de gasten een warm welkom!

Het bovenstaande heeft als bijkomend voordeel hiervan is dat dit een direct en positief effect heeft op het door jou gewenste gedrag van de gasten!

Ik wens je, mede namens mijn volledige schoonmaak team, veel tijd in je hangmat toe!

 

Arnold is directeur van Schoonmaak Support en werkt in die hoedanigheid nauw samen met Iamb&b om jouw huis schoon te krijgen tussen de gasten door