Hoe kom je hoger in de airbnb zoekresultaten

Iedereen die een Airbnb advertentie heeft, heeft zichzelf wel eens opgezocht op het platform. Als je dat nog niet hebt gedaan doe dat dan eerst en lees daarna verder. 
Jezelf opzoeken geeft je een goed beeld hoe je tussen de concurrenten staat en welke eerste indruk gasten van jou en jouw appartement krijgen.
Natuurlijk is je eigen huis het mooiste paleis van de stad en zijn gasten gek als ze niet bij jou boeken. Omdat je gasten van gemak houden zal je zien dat hoe hoger je in de resultaten staat, hoe meer boekingen krijgt. Hoe uniek jouw stulpje ook is, een hoge positie in de resultaten is van cruciaal belang als je veel gasten en dus een hoge omzet wil. Hieronder leggen we uit hoe je die resultaten bereikt. 

Hoe kom je bovenaan de berg?
Airbnb heeft een algoritme dat bepaalt welke advertentie bovenaan komt te staan. Dit algoritme is gebaseerd op een aantel factoren, maar de grootste beïnvloedbare factoren zijn responsietijd en responsiegraad. Wanneer je op alle berichten reageert en dit zo snel  mogelijk doet zal airbnb je hoger in de resultaten zetten. Je zorgt dan namelijk voor betere ervaringen voor de gasten.
Dit klink logisch, maar wist je dat als je bij een aanvraag 24 uur niet reageert je direct keldert in de resultaten?  Airbnb gaat zelfs zover dat ze je advertentie offline kunnen zetten als je te lang niet op aanvragen reageert. 
Gelukkig is wat je hoeft te doen niet moeilijk. Zet het geluid van de Airbnb app op zijn hardst en zorg dat je altijd snel en vriendelijk op aanvragen reageert. 

Superhost status
Een andere super belangrijke factor zijn je reviews. Airbnb heeft het algoritme zo ingesteld dat de gasten de beste ervaring krijgen dus hoe beter gasten het naar hun zin hebben bij je, hoe meer gasten Airbnb jouw kant op stuurt. 
Het is daarom belangrijk dat je niet alleen de vragen van je gasten beantwoord voor hun boeking, maar ook dat je alles doet om ze tijdens hun verblijf zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gasten hebben vaak vragen over het openbaar vervoer, restaurants, leuke dingen om te doen en honderden vragen over het huis. Is er een haardroger, zijn er handdoeken, hoe laat kan ik inchecken, hoe laat moet ik er uit, wat moet ik met mijn bagage doen? En nog veel meer. Het is lastig om tijdens een vergadering driftig op je telefoon te typen en tijdens vakantie wil je er natuurlijk helemaal niet mee bezig zijn als je gast zich heeft buitengesloten om 12u 's avonds.
Gelukkig is er een oplossing. Er is een bedrijf (hint) dat al dit werk graag voor jou doet en het tevreden stellen van jouw gasten tot een kunst verheven heeft. Meer informatie over wat Iamb&b allemaal voor je doet vind je hier: Wat wij doen

Belangrijk! Als je er voor kiest je advertentie uit te besteden behoudt altijd de listing op je eigen account. Sommige bedrijven zullen aanbieden om je advertentie te kopieren naar hun account omdat dit makkelijker voor ze is om te managen. Maar airbnb straft grote, professionele partijen met tientallen advertenties. Zo zijn er afgelopen kerst honderden listings offline gehaald. Ga daarom alleen met een partij in zee die jouw account voor je kan beheren. Als je dan ooit bij ze weg wil ben je ook niet al je recensies kwijt. Meer Info