Amsterdam gaat illegale hotels op woonboten aanpakken

Twee jaar geleden berichtte het Parool al dat 1 op de 10 woonboten eigenlijk geen woonboot meer is maar een hotelboot. Er was een gebrek aan regelgeving én handhaving. 

Een doorn in het oog van veel binnenstad bewoners want juist de woonboten, die door hun grootte geschikt zijn voor groepen, gaven veel overlast. De gemeente leek machteloos te staan maar daar komt nu verandering in. 

De huidige regels blijken voldoende juridisch kader te geven om toch tot handhaving over te gaan.  Dit betekent dat woonboten aan dezelfde regels moeten voldoen als woningen op de kade en dat schept een beter gelijk speelveld. Op deze manier kan de overlast aangepakt worden en kunnen mensen die wel volgens de regels hun woning verhuren dit blijven doen. 

 

Meer informatie over woningverhuur? Kijk op www.iambnb.nl