5 must have items voor elke Airbnb verhuurder

Niks is zo vervelend voor een gast als aankomen bij hun vakantiebestemming en er dan pas achter komen dat ze hun haardroger of oplader vergeten zijn. Vrees niet! Jij als Airbnb superhost hebt overal aan gedacht. Wij geven jou graag 5 tips met items die je kunt aanbieden aan jouw gasten.

Een kaart van de omgeving
Het klinkt misschien logisch of je gaat er vanuit dat de gasten zelf een kaart meenemen. Maar toch is het fijn om deze in het huis/appartement beschikbaar te hebben. Schaf een goede kaart aan en markeer de belangrijke en leuke plekken in de omgeving. De locatie van de verblijfplaats, de dichtstbijzijnde supermarkt, toeristische trekpleisters. Vaak kun je bij de lokale VVV ook gratis, kleine wegwerpkaartjes vinden. Neem hier een stapel van mee en geef ze aan je gasten bij het inchecken. Net een beetje extra gastvrijheid. Scoor je zeker punten mee! Bij Iamb&b geven jouw gasten bij elke checkin een kaartje van Amsterdam en een leuk magazine met verschillende hotspots. Denk bijvoorbeeld aan leuke restaurants of de leukste plekjes om tussen de locals koffie te drinken.

Extra dekbed/kussen
Niet iedereen slaapt lekker op een hard of zacht kussen. Sommige gasten slapen liever op twee kussens. Andere gasten hebben het weer altijd koud of slapen liever niet onder hetzelfde dekbed als hun bedpartner (tja…) Voor dit soort gasten is het handig om altijd een extra dekbed of kussen in de kast te hebben. Dan kunnen ze zelf bepalen of ze het gebruiken of niet en hoef jij niet tijdens hun verblijf heen en weer te rennen met extra dekens en kussen. Ook is het handig om te zorgen dat alle dekbedden en kussens hypoallergeen zijn. Zo kunnen ook de gasten met een allergie lekker slapen en genieten van hun vakante

Haardroger
Vooral vrouwelijke gasten zullen heel blij zijn met deze tool. Bijna iedere vrouw droogt graag na het douchen haar haar. Vooral tijdens de koude wintermaanden is het verstandig om met droog haar de straat op te gaan. Bespaar de dames het extra gewicht in hun koffers en leg een haardroger in de kast neer. Voor een paar tientjes heb je al een prima haardroger en deze extra service zal zeer op prijs gesteld worden.

Oplader
Natuurlijk ga je ervan uit dat iedereen zelf een oplader meeneemt voor zijn telefoon. Maar het kan zomaar gebeuren dat de oplader kapot gaat of dat ze zelfs geen adapter voor Nederland bij zich hebben. Hoe fijn is het dan als jij als host ze een Nederlandse oplader kunt aanbieden.

Woordenboek
Jouw gasten willen zich onderdompelen in het lokale leven. Daar hoort dus ook de taal bij. Daarom is het leuk om een woordenboek voor ze neer te leggen zodat ze de basiswoorden als ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’ kunnen opzoeken. Er zijn ook nog vele boekjes met lokale woorden beschikbaar. Met echte Amsterdamse woorden dus. Het is natuurlijk leuk voor ze om wat echte Amsterdamse woorden op te pikken.

Deirdre Ruding is host bij Iamb&b. Daarnaast timmert ze aan de weg als PR-talent en is een ambitieus meisje.