Nieuwe zoekmethode moet illegale hotels vinden in Amsterdam

Het Parool meldt vandaag dat Amsterdam digitaal recherche werk gaat inzetten om illegale hotels op te sporen op Airbnb, Wimdu en andere kanalen.

Wethouder Ivens van wonen stelt dat er een nieuwe innovatieve methode is om illegale hotels en woonfraudeurs op te sporen. De gemeente gaat de publiek toegankelijke gegevens scrapen van de verschillende platformen om zo fraudeurs eerder op het spoor te komen. 

Het is een nieuwe aanpak in Amsterdam. Tot nu toe reageerde gemeente vooral op meldingen van overlast. Het aantal meldingen is een jaar tijd verdubbeld tot bijna 900. De gemeente Amsterdam gaat nu dus ook actief opzoek naar fraudeurs. 

Iamb&b juicht deze digitale recherche toe volgens Dirk Minnebo "De illegale hotels onttrekken woningen aan de markt en zorgen voor het grootste deel van de overlast, het is belangrijk dat deze aangepakt worden zodat de legale verhuur kan blijven bestaan.'

De regels in Amsterdam zijn helder en relatief streng. Zo mag je in Amsterdam je woning 60 dagen verhuren terwijl dit in Londen 90 dagen is en in Parijs zelfs 120 dagen. Nu de regels in Amsterdam zo vaak overtreden worden is er weinig ruimte om de regels voor de legale aanbieders te versoepelen naar de Londense of Parijse voorbeelden. Iamb&b is daarom blij  met strenge handhaving zodat de eerlijke aanbieders geen oneerlijke concurrentie meer hebben.

Zelf neemt Iamb&b geen illegale panden aan en adviseert Iamb&b haar klanten en geïnteresseerden op het gebied van regelgeving en belasting. Ook voorkomen zij overlast voor buren en zijn ze aanspreekpunt bij onvoorziene calamiteiten.  
Daarnaast houdt je bij Iamb&b altijd je eigen account zodat je niet door Airbnb wordt gekwalificeerd als illegale aanbieder met tientallen advertenties op 1 account.
 

Wil je ook graag je woning verhuren, maar het wel 100% volgens de regels doen?
Neem dan contact op met ons

Overzicht van de regelgeving omtrend verhuur in Amsterdam

Overzicht van de regelgeving omtrend verhuur in Amsterdam