Gaat Airbnb accounts met meerdere listings verwijderen?

Airbnb heeft het lastig met het behouden van de typische Airbnb sfeer. Onder het mom van never a stranger proberen ze ontmoetingen tussen mensen te promoten en de wereld een stukje kleiner te maken. Aan de andere kant is Airbnb een multinational geworden met een geschatte waarde van 26 miljard en is er een hele economie ontstaan rond huisdelen. 

Busines Insider meldt op haar site dat Airbnb wel een rigoreuze stappen zou kunnen nemen om de kwaliteit van de listings, het lokael gevoel en de lokale wetgevers wereldwijd te beschermen. Zo hint Airbnb CEO Brian Cesky in een blog op het verwijderen van permanente verhuurders en verhuurders met meerdere listings in steden zoals Amsterdam, waar de woningvoorraad onder druk staat.

Dit is goed nieuws voor lokale overheden en mensen die hun woning volgens de lokale wetgeving verhuren en slecht nieuws voor huisjesmelkers of grote commerciële partijen die illegale hotels uitbaten, of tussenpersonen die meerdere listings op hun account hebben. Het is voor iedereen die zijn huis via Airbnb verhuurt een extra reden om te kiezen voor tussenpersonen die jou je eigen account laten houden. 

Wil je meer informatie over wat Iamb&b doet? Klik dan hier