Het gaat goed met de hotelsector

2015 was een topjaar voor de Amsterdamse hotels. De bezettingsgraad voor hotelkamers steeg naar 78 procent. Hiermee staat Amsterdam na Londen, Dublin en Edinburgh op de vierde plaats in Europa. 

Ook de prijzen stegen fors blijkt uit onderzoek van PwC. In 2014 betaalde je nog gemiddeld 92,- per nacht in 2015 is dat gestegen naar 103,- euro per nacht. 

Door een groeiende stroom toeristen naar Amsterdam zal de groei nog wel even doorzetten. Amsterdam probeert deze groei op te vangen door tot 2020 meer hotelkamers toe te staan. Op dit moment telt Amsterdam 30.000 hotelkamers en zal dit aantal 37% stijgen tot 41.000. PwC verwacht dat dit aantal al in 2017 bereikt is. 

Dirk Minnebo van Iamb&b ziet in deze groei ook mogelijkheden voor de gewone Amsterdammer.
"De enorme groei in het aantal toeristen is iets wat veel Amsterdammers al steeds meer zien in de stad. Het zijn voornamelijk de hotelbazen die profiteren van deze toeristen en de bewoners die de lasten dragen. Gelukkig kan je nu via  bijvoorbeeld Airbnb, Wimdu of Booking.com ook een graantje mee pikken door tijdens je eigen vakantie je woning te verhuren, zo profiteren Amsterdammers ook van de groei' 

Wil je meer weten over het verhuren van je woning?