Airbnb wint terrein op hotels in Nederland

Steeds meer toeristen die ons land aandoen kiezen voor een verblijf bij mensen thuis in plaats van een hotel.  Een huis of kamer boeken van particulieren is heel gemakkelijk via boekingplatforms als Airbnb, Wimdu, Housetrip en zelfs Booking.com. Voor minder geld dan een hotel krijg je vaak een hele woning in plaats van een standaard hotelkamer en steeds meer gasten kiezen dan ook om in het huis van Nederlanders te verblijven. 

Dat meldt nu.nl op basis van een nieuw rapport van de Rabobank het totaal aantal overnachtingen in Nederland steeg in 2015 met 5% de verwachting is dat de groei door zal zetten in 2016. De groei van logies bij particuliere aanbieders via platforms als Airbnb zal harder groeien en dat zullen hotels gaan voelen voorspelt de Rabobank. 
 

Groei in Amsterdam

Volgens nu.nl zullen voornamelijk de kustgebieden en Amsterdam profiteren van deze groei. Van de ruim 15.000 woningen die op huisdeelplatforms worden aangeboden ligt meer dan twee derde in Amsterdam. Met het steeds toenemende toerisme in de hoofdstad kan het huisdelen een manier zijn om de toeristen te spreiden en geeft het Amsterdammers de mogelijkheid mee te profiteren van de aantrekkende populariteit van hun geliefde stad. 

wil je meer weten of zelf je huis verhuren neem dan contact met ons op!