6 Redenen waarom een persoonlijke check-in zo belangrijk is

Sommige verhuurders of tussenpersonen kiezen er voor om geen persoonlijke check-in te doen. Deze zijn te duur en logistiek soms lastig te organiseren. Bij Iamb&b vinden wij de persoonlijke check-in wél heel belangrijk. Sterker nog het is volgens ons misschien wel een van de belangrijkste taken van een goede host. Hieronder 6 redenen.

1. De gasten voelen zich welkom
Wanneer je gasten hebt en deze de sleutel laat ophalen in een café, bij centraal station of in een sleutelkluisje ergens in de stad is dat geen hartelijk welkom. Zeker voor gasten met veel bagage is het geen feest om de hele stad door te moeten voor het huis in kunnen. Het is natuurlijk veel lekkerder om direct naar het appartement te kunnen en daar welkom geheten te worden door een enthousiaste host. Dat zorgt voor betere reviews en uiteindelijk een hogere omzet!

2. Je kan je gasten uitleggen hoe alles werkt
Een van onze belangrijkste taken is om gasten wegwijs te maken in jouw huis. Dit kunnen we natuurlijk doen door een uitgebreide map met instructies neer te leggen, maar wij denken dat het een stuk fijner is voor de gasten als we het laten zien. Dit voorkomt ook schade en misverstanden en zorgt voor een prettiger verblijf.

3. Je weet letterlijk wie je in huis haalt
Het is fijn om je gasten in hun ogen te kijken en te zien of de mensen die geboekt hebben ook daadwerkelijk voor je deur staan. Met een sleutelkastje mis je dat stuk sociale controle.

4. Je kan de regels uitleggen
Je kan je gasten de regels vertellen via de mail, via een map, en via de telefoon. Maar het sterkst is het om het tijdens de rondleiding in het appartement uit te leggen. Leg bijvoorbeeld uit dat ze niet mogen roken, waarom je graag wil dat ze vanwege gehorigheid hun schoenen uit doen en waar de gieter staat om de planten water te geven. Dit komt veel beter over dan wanneer dit niet op locatie uitgelegd wordt. 

5. Je voorkomt overlast
Gasten in Amsterdam weten vaak niet hoe Amsterdamse huizen in elkaar zitten. Hoe gehorig ze kunnen zijn en dat de hele binnentuin kan meegenieten als ze op het balkon zitten. Het is belangrijk om dit goed uit te leggen en te laten zien. Daarnaast voorkom je met een persoonlijke check-in dat gasten bij de verkeerde bel aanbellen, hun sleutel bij je buren proberen of al sjouwend met koffers in het trappenhuis verdwalen waardoor je buren overlast hebben. 

6. Je controleert het huis met de gasten
Doordat je het huis controleert samen met de gasten kunnen er later geen misverstanden ontstaan over of een schade wel of niet aanwezig was voordat de gasten er waren. Ook voorkom je dat gasten achteraf klagen over de schoonmaak. 

Wil je weten wat iamb&b voor je kan doen? neem dan contact met ons op!