Iamb&b is jarig

Drie jaar geleden startten wij iamb&b.
Als inwoners van Amsterdam zagen we dat steeds meer mensen hun woning tijdens hun vakantie verhuurden. Een prachtige ontwikkeling, waarbij schaarse woonruimte optimaal gebruikt wordt, gasten een unieke ervaring krijgen en Amsterdammers konden meeprofiteren van het toerisme.

We zagen ook dat het hosten van gasten ontzettend leuk is, maar ook veel werk kan zijn. Sterker nog als je geniet van je welverdiende vakantie is het heel lastig om een goede host te zijn. 
We richtten Iamb&b op om die mensen te helpen hun gasten een top ervaring te geven, het werk uit handen te nemen en te zorgen dat er geen overlast is voor de buren. 

Daarnaast zagen we 3 jaar geleden met de enorme potentie van vakantieverhuur, ook de uitdagingen. Vanaf dag 1 zijn we daarom in gesprek gegaan met de gemeente, de belastingdienst, verzekeraars, hypotheekverstrekkers, VvE's en woningcorporaties. We drongen aan op duidelijke regels, en betere handhaving en besloten om geen illegale hotels aan te nemen als klant. Dit heeft ons een hoop (potentiële) omzet gekost, maar wij geloven in de toekomst en het opbouwen van een duurzaam verantwoord bedrijf. We hebben dan ook geen moment spijt van het afwijzen van klanten die aan woningonttrekking doen en zijn er trots op dat we er voor hebben gekozen legaal én verantwoord te verhuren. 

We hebben de afgelopen 3 jaar keihard gewerkt om een sterk bedrijf neer te zetten en we staan er nu beter voor dan ooit. Ons team is gegroeid tot 23 fulltimers, we zijn uitgebreid naar Parijs en we hebben onze eigen cutting edge software kunnen ontwikkelen. Door de recensies van Airbnb te scrapen zien we bovendien dat onze gasten ons de hoogste beoordelingen geven van alle concierge services. Maar er is nog genoeg te doen.

Nu we in hondenjaren jongvolwassen zijn, kijken we niet alleen terug maar zijn we ook vol ambitie voor de toekomst. Hoewel we al veel doen om de markt te ontwikkelen en te zorgen dat vakantieverhuur niet alleen goed is voor onze gasten en klanten, maar ook voor de stad beseffen we dat we altijd meer kunnen doen. 

Enkele toekomst plannen:

  • We gaan een stichting oprichten die zich bezig houdt met het verantwoord verhuren
  • We gaan lokale ondernemers helpen om hun hoofd boven water te houden
  • We gaan een brandveiligheid cursus en keuring organiseren voor bed&breakfasts
  • We werken aan een manier om de hele stad te laten profiteren van het toerisme

Ondertussen zullen we blijven werken om onze service te verbeteren en nog meer Amsterdammers te laten profiteren van het toerisme en kennis te laten maken met de vrijheid die vakantieverhuur kan opleveren. 

Wij kijken enorm uit naar de komende drie jaar!