Toeristen in huis, krijg je dan alleen maar groepen?

Het beeld van Airbnb gasten is vaak negatief. Groepen dronken Engelsen, stonede Italianen of een Nederlands vrijgezellenfeestje die in jouw huis het ultieme budget hotel hebben gevonden, maar klopt dat wel?

Bij Iamb&b hebben we gekeken naar de samensteling van onze gastengroepen. Hoe groot is de gemiddelde groep en hoeveel overlast geven ze nou echt?

Om te beginnen een gezelschap dat in een huis van een van onze klanten slaapt zal nooit groter zijn dan 4. Vier gasten is namelijk het maximum dat is toegestaan door de gemeente Amsterdam.

Ook screenen wij onze gasten voor we de aanvraag accepteren. Met onze jarenlange ervaring weten we precies wat voor gasten we wel of niet willen accepteren. We geven ook altijd ons nummer aan de buren van onze klanten zodat als er onverhoopt toch overlast is we kunnen ingrijpen. In de drie jaar dat we verhuren zijn het aantal klachten op 2 handen te tellen terwijl we duizenden gasten per maand ontvangen. 

Hoe zit dat dan met die groepen die door de stad lopen en die vinden dat heel de stad moet horen dat ze een bachelorfeestje hebben? Waar slapen die?

Het antwoord moeten we je schuldig blijven maar ze slapen niet bij ons. De maximale groepsgrote bij iamb&b is 4 en het gemiddelde gezelschap bestaat uit 2.1 persoon. Geen bachelor parties in de huis van onze klanten dus. 

En door onze check-out en eind schoonmaak waarbij we je matras stomen voor je thuis komt merk je waarschijnlijk niet eens dat je gasten hebt gehad. Behalve aan je bankrekening natuurlijk!