Wat voor gasten krijg je met Iamb&b?

Je huis voor de eerste keer verhuren tijdens je vakantie is altijd spannend. Is je huis wel mooi genoeg, wat moet je allemaal regelen, hoeveel ga je verdienen, maar vooral wat voor gasten krijg je in je woning?  Iedereen kent de verhalen wel van dronken Russen en blowende Italianen, maar hoeveel is daar van waar? Krijg je bij Iamb&b een bachelor party of cultuurminnende pensionado's? Wij zochten het voor je uit!

Waar komen je gasten vandaan?

Bij iamb&b ontvangen we gasten van over de hele wereld. We hebben rond de 100 nationaliteiten ontvangen en gasten van Chili tot Korea en Alaska tot Nieuw-Zeeland mogen verwelkomen in Amsterdam. Heel de wereld komt naar Amsterdam, toch komen de meeste gasten van dichter bij huis. Iets meer dan een derde van alle gasten de afgelopen maanden komt uit Engeland of Frankrijk en ook de Verenigde Staten leveren veel gasten. Nu is het seizoen ook erg belangrijk, juist in de zomer (niet meegenomen in deze grafiek) zien we veel Aziaten en dan met name jonge Chinezen die naar Amsterdam én omgeving komen.


Wat doen je gasten?
De gasten die wij ontvangen varieren in groepsgrootte van 1 tot 4 personen. Wij accepteren dus geen bachelorfeestjes en bij 4 jongeren screenen we altijd extra streng. Onze gasten komen meestal voor werk of een citytrip en kiezen een woning omdat ze zich als een local willen voelen. Ze huren vaak een fiets en gaan naar de lokale bakker voor hun brood. Kortom, ze willen zich voor een weekend Amsterdammer voelen. 

De grafiek laat zien waar ze bij ons het vaakst tickets voor kopen. Het Anne Frank huis ontbreekt hier omdat we daar geen kaartjes voor aanbieden maar die hoort zeker in hoog in de top 3.  Andere bekende hotspots die onze gasten aandoen zijn onder andere; het Vondelpark, de Albert Cuyp, en de NDSM werf.

Klik hier om te kijken wat hosts in Amsterdam aanbevelen.

airbnb gasten attracties

Wie komt het vaakst op tijd?
We hebben gekeken welke nationaliteiten het vaakst op tijd, en welke nationaliteiten het vaakst te laat komen. Maar liefst 69% van de Amerikaanse gasten is op tijd terwijl dit maar 39% is bij onze Israelische gasten. Een groot verschil, maar ook niet elke Amerikaan is op tijd. Zo hadden we een gast die per ongeluk een taxi had genomen naar de Kerkstraat in Utrecht in plaats van Amsterdam en het duurde even voor we er achter kwamen waarom hij boos was dat we de deur niet open deden.

airbnb gasten op tijde.png

 

Cadeautjes en feedback
Het leukste aan je huis verhuren is misschien wel hoe blij de gasten vaak zijn dat ze in je huis mogen verblijven. Het is ontzettend leuk om na je vakantie alle reviews van gasten te lezen en te zien hoe jouw woning heeft bijgedragen aan hun fantastische verblijf. Je leer je eigen woning weer helemaal opnieuw waarderen als je leest hoe fantastisch anderen het vinden. Daarnaast valt het op hoe vaak gasten kleine cadeautjes of kaartjes achter laten om te bedanken. 

Denk jij er ook over na om je huis te verhuren tijdens je vakantie?
Neem dan nu contact met ons op