IamProud, waarom de Pride speciaal is voor ons.

De Prideweek en Canalparade zijn sinds Iamb&b bestaat speciaal voor ons. 3 jaar geleden hadden we onze eerste editie en sindsdien heeft de Pride een speciaal plekje in ons hart.

De Prideweek is voor Iamb&b een van de drukste weken van het jaar. De zomervakantie is in volle gang en veel Amsterdammers trekken richting de zon. Dat betekent dat ons aanbod in appartementen toeneemt en juist tijdens de Pride is de bezettingsgraad extra hoog. Overuren voor ons als bedrijf dus, maar meer nog dan een drukke tijd, is het een fantastische tijd om mensen van over de hele wereld te verwelkomen in de mooiste stad ter wereld.

iamproud

In Amsterdam is de Pride uitgegroeid tot een feestwaar iedereen welkom is. Gender, huidskleur, nationaliteit, religie of leeftijd doen er niet toe. Alles loopt door elkaar en viert de diversiteit. Sommigen doen dat door in een string op een boot te feesten, anderen houden wat meer kleren aan, maar iedereen laat elkaar in zijn of haar waarden. 

Dat ligt ons bij iamb&b nauw aan het hart. We ontvangen ook deze maand weer een duizenden gasten van over de hele wereld. En dit weekend komen er honderden naar Amsterdam om hier de Pride te vieren. Omdat ze net zoals wij zo houden van deze stad, of omdat ze bijvoorbeeld thuis niet kunnen vieren wie ze zijn. Omdat ze zich in hun thuisstad niet altijd even welkom voelen. Omdat diversiteit niet overal omarmd wordt. Nog steeds is homosexualiteit illegaal in tientallen landen en staat er in sommige landen zelfs de doodstraf op. 

Niet alleen bieden we onze gasten een veilig thuis, we maken onze eigen wereld groter. Door letterlijk de wereld in huis te halen brokkelen negatieve stereotyperingen af en blijken verschillen kleiner dan gedacht. 

Wij als Iamb&b zijn ontzettend blij, trots én dankbaar dat we een kleine rol kunnen spelen om samen met de bewoners van Amsterdam onze gasten een warm welkom te geven, om ze mogelijkheid te geven zich thuis te voelen in onze prachtige stad en omdat we hopen dat ze (al is het maar voor even) ervaren hoe het is om Amsterdammer te zijn.