Vakantieverhuur zonder overlast voor je buren

Je gaat op vakantie en je huis staat leeg. Je hebt het mooiste huis van Amsterdam en je vindt het leuk om in jouw afwezigheid je woning beschikbaar te stellen aan bezoekers van Amsterdam. Daar kan je ook nog een leuk zakcentje mee verdienen, maar dat is voor jou niet het belangrijkst. Je wilt dat je huis heel blijft en natuurlijk dat je buren geen overlast ervaren.  Dan kan je iamb&b inhuren. Wij verzorgen niet alleen de schoonmaak en check-in, maar zorgen ook dat je buren geen overlast ervaren. Hoe lees je hieronder.

1. We stellen duidelijke huisregels.
Het belangrijkste is om goede en duidelijke regels op te stellen die bij jou en jouw woning passen.
Is je woning gehorig, geef dat aan in je advertentie en huisregels zodat je buren minder last hebben. Soms klinkt het opstellen van duidelijke regels ongastvrij, maar voor je gasten is juist prettig als ze weten wat ze kunnen verwachten en wat ze wel of niet mogen.

2. Screening
Het voordeel van de meeste deelplatforms zoals Airbnb is dat je goed kan screenen op je gasten. In overleg met jou besluiten hoe streng we zijn en wat voor gasten er wel of niet bij jouw woning passen. Met onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe we de rotte appels er uit moeten vissen en hoe we de goede gasten accepteren.

3. Een persoonlijke check-in
Voor ons is dit het belangrijkste moment in het hele proces. Het eerste moment dat we de dat we de gasten face to face zien. Hier kunnen we ook de legitimatiebewijze controleren en zien of de gasten ook echt de mensen zijn die geboekt hebben. Dit is belangrijk vanuit veiligheidsoverwegingen, maar ook voor het voorkomen van overlast.

Het is voor een gast toch wat anders om te lezen op een briefje dat ze niet mogen feesten in het appartement dan het te horen van een host die ze rondleidt en laat zien hoe alles in het appartement werkt. Ook hier is het devies, streng maar gastvrij maakt de ervaring beter voor de gasten, ons én de buren.

4. Wij zijn contactpersoon voor jouw buren
Wij leveren kaartjes met ons telefoonnummer er op voor je buren. Zij mogen ons altijd bellen als er onverhoopt toch overlast. Wij staan altijd voor ze klaar om dat zo snel mogelijk op te lossen en meestal is een belletje met de vraag of het geluid iets zachter mag genoeg. De meeste buren zullen ons nooit bellen, maar ook voor hen is het een geruststellende gedachte dat het wel kan mocht het nodig zijn.


5. We treden op bij calamiteiten
Vanaf je vakantieadres kan je natuurlijk zelf niets doen als er iets misgaat. Je kan je gasten niet helpen als ze sleutel binnen hebben laten liggen of als een lamp het begeeft en je kan vanuit je hangmat niet écht ingrijpen bij overlast. Wij wel. Wij staan altijd paraat om actie te ondernemen wanneer dat gewenst is. Zo  kan jij genieten van je vakantie en zitten je buren niet met de overlast. Samen houden we de stad leefbaar.