Waarom Iamb&b trots is op de Europride

Elk jaar vindt er weer een fantastisch feest plaats in Amsterdam. Dit jaar onder de noemer Europride is de Gaypride nog groter dan andere jaren. 

Iamb&b is een groot fan van de Gaypride. Hoewel er over de hele wereld Prides zijn, is het feest in Amsterdam uitgegroeid tot een volksfeest waar iedereen welkom is. Het doet er niet toe waar je vandaan komt, wat je geaardheid is en ook je religie is van ondergeschikt belang. De pride en de bijbehorende canal parade zijn een viering van de diversiteit. Of je nou in je tangaslip op een boot het feest viert of misschien wat gekleder langs de kant, iedereen is welkom en er is overal plezier en wederzijds respect. In een wereld waar de angst en haat voor 'de ander' lijkt toe te nemen is er misschien wel meer behoefte aan dan ooit.

Dit zijn dezelfde waarden waar Iamb&b voor staat. Wij ontvangen meer dan 2000 gasten per maand van over de hele wereld, met de meest uiteenlopende achtergronden.

Natuurlijk zijn sommige stereotypen op waarheid gebaseerd. Duitsers komen zelden te laat, Amerikanen missen de Airco in 17e eeuwse panden en Italianen nemen pasta mee om te koken, maar veel vaker nog worden we positief verrast door onze gasten. We kunnen voor elke nationaliteit, leeftijd, groepssamenstelling, religie of geaardheid zo een aantal leuke anecdotes uit de mouw schudden en het is enorm gaaf om letterlijk zoveel diversiteit in huis te halen. 

Tijdens de Gaypride is het traditioneel vol huis bij Iamb&b met een mogelijk nog diverser en extravaganter publiek dan normaal. Honderden mensen komen hiervoor speciaal naar Amsterdam. Ze willen ervaren hoe het is om hier diversiteit te vieren, om zichzelf te kunnen zijn om te genieten van deze prachtige stad. 

In alle bescheidenheid hopen we dat onze gasten zich, mede door ons, even een local wanen en dat we ze het gevoel kunnen geven dat ze voor even een Amsterdammer zijn. 

We zijn ontzettend dankbaar dat zoveel mensen ons hun huis toevertrouwen en ontzettend trots dat we in die huizen de diversiteit van de wereld mogen binnenhalen en van al onze gasten tijdelijke Amsterdammers kunnen maken.