Veel gestelde vragen

Waarom moet ik verhuren via Iamb&b?
Vanwege onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe we jouw huis het beste kunnen verhuren. Wij regelen alles om jou te helpen met het verhuren van je huis als deze tijdelijk of gedeeltelijk leeg staat.  

Wij regelen alles zodat jij dat niet hoeft te doen.

We maken de advertentie aan, onderhouden al het contact met de gasten, zorgen voor een fantastische check-in. We maken het huis schoon en werken met ons eigen beddengoed. 
Daarnaast verdien je met ons gemiddeld tot wel 40% meer met je woning. Het enige waaraan je merkt dat je huis verhuurd is, is aan je bankrekening.

Hoe kan het dat ik tot wel 40% meer verdien met Iamb&b?
Bij Iamb&b verdienen wij pas geld als jij ook geld verdient. Hoe meer jij verdient, hoe meer het ons oplevert en daarom hebben we ons gespecialiseerd in pricing. We hebben onze eigen pricing tool ontwikkeld en halen goede reviews van gasten. Daarnaast kunnen we uw advertentie op meerdere kanalen plaatsen. 
Uit onderzoek bleek dat we daar mee tussen de 5% en 138% méér omzet halen dan klanten daarvoor zelf- of bij onze concurrenten haalden.

Waarom biedt Iamb&b geen vast bedrag, maar een percentage?
Wij willen graag altijd hetzelfde belang hebben als onze klanten. Hoe meer jij verdient, hoe meer wij verdienen. Dit heeft ons zo goed gemaakt in pricing én screening. Als we jou een vast bedrag beloven, maar het er naar uit ziet dat we het niet halen, zullen we eerder geneigd zijn gasten te accepteren die we liever niet in je huis laten om maar geen verlies te maken. Of we zullen een lage inschatting van je verdiensten maken zodat we grote marges pakken op je woning. Dat willen wij niet, wij willen samen het succes vieren.

Hoe meld ik mij aan?
Heel simpel, meld je aan op de website of bel 020-2600047. 

Wat heeft Iamb&b van mij nodig?
Niet veel. We komen bij je langs voor een intake gesprek waar we een vragenlijst invullen. Daarnaast vragen we drie sets sleutels. Heb je al een Airbnb account? Dan nemen we die over, anders maken we er een voor je aan. 

Wat zijn de opbrengsten?
De opbrengsten van vakantieverhuur kunnen hoog oplopen. We komen graag bij je langs om een schatting te maken wat jij kan verdienen. 

Welke kosten zijn er aan verbonden?
Je betaalt geen opstartkosten, geen intake bedrag en geen maandelijkse fee.
Wij rekenen een percentage van de omzet en rekenen per verblijf schoonmaakkosten aan de gasten. Dit betekent dat je geen enkel financieel risico loopt.
Wij verdienen alleen geld als jij ook geld verdient.


Veiligheid&Overlast

Ben ik verzekerd?
Je bent verzekerd voor diefstal, vandalisme en aansprakelijkheid via Airbnb tot een bedrag van 800.000. Zaken als kunst, contant geld of huisdieren vallen buiten deze verzekering. Daarnaast loopt in een aantal gevallen je inboedel- opstal- en aansprakelijkheidsverzekering gewoon door tijdens incidentele verhuur. Raadpleeg hiervoor altijd de polisvoorwaarden van je verzekering.

Wat doe ik met mijn persoonlijke en waardevolle spullen?
Hoewel je verzekerd bent tot €800.000 is het altijd verstandig om waardevolle- en persoonlijke spullen waar je aan gehecht bent op te bergen. Je kan bijvoorbeeld stickers plakken op kasten die privé zijn of als echt zeker wil zijn een kamer of kast afsluiten met een slot. 

Wat doet Iamb&b om overlast te voorkomen?
Iamb&b weet dankzij haar jarenlange ervaring precies wat voor gasten zij wel- of niet in je woning wil accepteren. Je kan bij ons zelf meebepalen wat voor gasten we wel of niet binnen laten en wij screenen de gasten voor we een boeking accepteren. Daarnaast zijn wij altijd persoonlijk aanwezig bij de check-in en leggen we de regels uit aan de gasten.  

Wat te doen bij overlast?
Mocht er onverhoopt toch overlast ontstaan, grijpen wij meteen in. We zijn tijdens je vakantie aanspreekpunt van je buren. Licht ze daarom van te voren in en geef ze ons nummer. Mocht een gast bijvoorbeeld zichzelf hebben buitengesloten en aanbellen bij je buurman, dan kan die ons gewoon bellen en lossen we het meteen op!
Zo voorkomen we ergernissen voor de buren zijn en jij lekker van je vakantie kan blijven genieten.


Regelgeving&Belasting

Is dit wel legaal?
Ja! Bij Iamb&b vinden we het belangrijk dat alles volgens de regels gaat en we op een verantwoorde manier jouw huis verhuren. We werken dan ook niet met illegale hotels of huisjesmelkers en doen alles volgens de regels. 

Wat zijn de fiscale consequenties van vakantieverhuur?
Je moet over de inkomsten die u genereert belasting betalen. De situatie is per geval verschillend, we hebben een belasting adviseur gevraagd een aantal situaties te schetsen. Iamb&b hanteert een grote zorgvuldigheid in voorlichting over gemeentelijke- en fiscale regels maar aan dit blog kunnen geen rechten worden ontleent, elke situatie is uniek en wij adviseren iedereen om zelf fiscaal advies in te winnen bij een belasting adviseur. Meer informatie vind je op de site van de belastingdienst

Wat zijn de regels voor vakantieverhuur volgens de gemeente A'dam?
Om je huis te verhuren moet je aan een paar voorwaarden voldoen:

Toestemming van verhuurder of VvE
- Vakantieverhuur kan alleen als je eigenaar bent van de woning of als je toestemming hebt van de verhuurder. Woningeigenaren die in een Vereniging van Eigenaren (VvE) zitten, moeten vooraf toestemming vragen aan de VvE.

Brandveiligheid
- Je woning moet in het belang van de tijdelijke huurders en jouw buren aan de noodzakelijke brandveiligheidseisen voldoen. Meer informatie over het nemen van brandveiligheidsmaatregelen vindt je op de website van de brandweer.

Maximaal 4 personen
- Je mag jouw woning aan niet meer dan vier personen tegelijkertijd verhuren.

Belasting betalen
- Net als alle andere logies aanbieders die in Amsterdam tegen betaling overnachtingen aanbieden aan toeristen, moet je toeristenbelasting betalen.

Iamb&b zal bij de eerste kennismaking inspecteren of de woning veilig- en geschikt is voor vakantie verhuur. Wij zullen nooit woningen verhuren aan meer dan 4 personen tegelijk en wij zullen je desgewenst adviseren over de inkomsten- en toeristenbelasting.  
Op deze manier zorgen wij er samen voor dat de woning volgens de regels verhuurd wordt.

Klik hier voor de website van de gemeente

Ik huur een woning. Mag ik deze ook verhuren via Iamb&b?
Zolang je toestemming hebt van je verhuurder is het geen enkel probleem. Let op: sociale huurwoningen mogen in de meeste gevallen niet verhuurd worden


 


Overig

Via welke kanalen adverteert Iamb&b mijn woning?
Per woning kijken wij in samenspraak met jou op welke boekingskanalen we je woning aanbieden. Wij kunnen op meer dan 40 verschillende kanalen adverteren, maar geven meestal de voorkeur aan request sites zodat we de gasten goed kunnen screenen.

Wat is het verschil tussen Airbnb en Iamb&b?
Iamb&b is een aanvullende service, wij zijn geen boeking kanaal en concurreren niet met Airbnb, sterker nog, Airbnb en Iamb&b profiteren van elkaar zonder dat er een officiële samenwerking is

Is het Iambnb of Iamb&b?
We hebben onze naam in november 2015 veranderd van Iambnb naar Iamb&b om het verschil tussen Airbnb en Iamb&b duidelijker te maken.