Iamb&b gaat de buurtwinkel helpen!

Lokale ondernemers staan onder druk en Iamb&b wil ze aan klanten helpen.

Amsterdam is een van de mooiste steden van de wereld en aantrekkelijk voor haar bewoners én de miljoenen gasten.
Een van de dingen die Amsterdam zo fijn maken zijn de lokale kleinschalig ondernemers. De bakker op de hoek zorgt niet alleen voor heerlijk brood, hij zorgt ook voor een gezellig praatje en daarmee voor sociale cohesie voor de buurt.
Het bruine café verderop in de straat heeft niet alleen een lekkere saté op de kaart, je kan er ook terecht om de laatste nieuwtjes te horen en zij nemen zonder zeuren een pakketje voor je aan als je op je werk bent.

Lokale en kleinschalige ondernemers zijn het sociale cement van Amsterdam. Ondanks deze belangrijke functie staan steeds meer buurtwinkels onder druk. De groeiende populariteit van de stad zorgt voor stijgende huurprijzen en hoewel een buurt kan treuren als de traditionele bakker zijn deuren moet sluiten, bestellen we steeds vaker onze boodschappen en ons brood online.

Authentieke winkels worden dan helaas vaak vervangen door winkels die geen sociale functie vervullen maar zich richten op hoge marges en op klanten die veel  geld te besteden hebben. Steeds vaker zien we Nutella winkels, tours&tickets en junkfood winkels in het straatbeeld opduiken, maar ook winkels als de Bijenkorf richten zich steeds meer op de rijke toerist. Dit maakt de stad minder leefbaar en is niet goed voor de bewoners én de gasten.

Dit moet anders kunnen.

Uit onderzoek onder onze gasten blijkt dat ze veel liever naar de lokale bakker gaan dan naar een ‘ice bakery’ ze willen graag de local experience, maar kunnen deze winkels vaak moeilijk vinden.
Daar gaan verandering in brengen. Wij willen de lokale ondernemers in het zonnetje zetten en voorstellen aan de gasten van Amsterdam. Een win win situatie, de gasten hebben een betere ervaring en helpen tegelijkertijd de kwetsbare, maar belangrijke buurtwinkels in stand te houden.

We gaan dit doen door kleine zelfstandigen gratis een plek in ons gastenmagazine te bieden. Dit magazine verspreiden we al op 800 locaties in de stad en we zullen ook andere hotels, winkels en bed&breakfasts vragen om zich aan te sluiten. 

Je mag je als winkelier zelf aanmelden, maar je mag als Amsterdammer natuurlijk ook jouw favoriete winkel nomineren. Welke winkel heeft volgens jou een steuntje in de rug verdiend? Meld die hieronder aan!


Vul het formulier in en meld jezelf, of je favoriete winkel aan!

Naam *
Naam