REGELs over het verhuren van je woning in Amsterdam

Is het legaal om je woning aan toeristen te verhuren?
Ja! Bij Iamb&b vinden we het belangrijk dat alles volgens de regels gaat en we op een verantwoorde manier jouw huis verhuren. We werken dan ook niet met illegale hotels of huisjesmelkers en doen alles volgens de regels. 

Wat zijn de fiscale consequenties van vakantieverhuur?
Je moet over de inkomsten die u genereert belasting betalen. De situatie is per geval verschillend, dus laat je goed adviseren door een belasting adviseur. Kijk voor meer info op www.iambnb.nl/belasting.

Wat zijn de regels voor vakantieverhuur volgens de gemeente A'dam?
Om je huis te verhuren moet je aan een paar voorwaarden voldoen:

Toestemming van verhuurder of VvE
- Vakantieverhuur kan alleen als je eigenaar bent van de woning of als je toestemming hebt van de verhuurder. Woningeigenaren die in een Vereniging van Eigenaren (VvE) zitten, moeten vooraf toestemming vragen aan de VvE.

Brandveiligheid
- Je woning moet in het belang van de tijdelijke huurders en jouw buren aan de noodzakelijke brandveiligheidseisen voldoen. Meer informatie over het nemen van brandveiligheidsmaatregelen vindt je op de website van de brandweer.

Maximaal 4 personen
- Je mag jouw woning aan niet meer dan vier personen tegelijkertijd verhuren.

Belasting betalen
- Net als alle andere logies aanbieders die in Amsterdam tegen betaling overnachtingen aanbieden aan toeristen, moet je toeristenbelasting betalen.

Iamb&b zal bij de eerste kennismaking inspecteren of de woning veilig- en geschikt is voor vakantie verhuur. Wij zullen nooit woningen verhuren aan meer dan 4 personen tegelijk en wij zullen je desgewenst adviseren over de inkomsten- en toeristenbelasting.  
Op deze manier zorgen wij er samen voor dat de woning volgens de regels verhuurd wordt.

Klik hier voor de website van de gemeente

Ik huur een woning. Mag ik deze ook verhuren via Iamb&b?
Zolang je toestemming hebt van je verhuurder is het geen enkel probleem. Let op: sociale huurwoningen mogen in de meeste gevallen niet verhuurd worden

regels vakantie verhuur amsterdam